Ruby Grace doet met haar nieuwe clip ‘Jawbreaker’ een gooi naar het wereldrecord ninetiesreferenties
HUMO

Het gaat plots hard voor Ruby Grace. De Limburgse Louise Vanoppen (21) opende afgelopen zomer Pukkelpop en tekende zonet een contract bij Warner. Humo kon als eerste haar knappe nieuwe clip bemachtigen en sprak met de kleurrijke, goedlachse verschijning.
Ruby Grace opent Pukkelpop 2019
KNACK FOCUS

De aftrap was voor de Hasseltse Ruby Grace. Een thuisspeelster dus, maar dan wel eentje die hoopt op een internationale transfer. Alles aan de singles die ze tot nu toe loste en de manier waarop ze in Kiewit op het podium stond - wit ensemble met roze voile, knalwitte buffalo's, platinablond pagekapsel - ademt buitenlandse ambitie en de drang om in één adem genoemd te worden met Banks of Charli XCX.

Wat blijft hangen, is dat Grace kan zingen en in de lage registers met de strot van wijlen Amy Winehouse flirt, dat de jonge popzangeres een prima band in haar rug heeft en dat ze visueel kilometers voorligt op andere debutanten. Er was niet alleen haar eigen verschijning, maar ook die van haar getekende evenbeeld op het scherm, vergezeld van een konijn met vlindervleugels. Niemand weet waarom, maar dat we deze dame nog eens willen zien spelen, staat nu al vast.
Nieuwe single 'Glitter'

Je hebt nog niet van Ruby Grace gehoord? Na het horen van haar eerste singles krijg je haar vast niet meer uit je hoofd. Met 'Lipgloss' had de Hasseltse al een hit in wording te pakken, die ze nu fijntjes aanvult met 'Glitter'. ELLE sprak met de getalenteerde spring-in-t'-veld én geeft je de preview van de Glitter-videoclip.

Nog voor ze een plaat uit heeft, bewijst Ruby Grace (20) al dat ze een volwaardige artieste is. In een dromerig universum neemt ze je mee op een mysterieuze trip. Maar hoewel haar songs op het eerste zicht catchy plaatjes lijken, zit er meer achter. Wij spraken Ruby over haar glittermake-up, sociale media persona's en Furbies.

Blonde Ambition

ELLE MAGAZINE

E
én keer afspelen was genoeg om de rest van de dag met ‘Lipgloss’ in ons hoofd te zitten. Wat een oorwurm. De bijbehorende clip op YouTube bewijst dat Ruby Grace (20) een volwaardige artieste is. Nu al, nog voor ze een plaat uit heeft. In een dromerig pastelroze universum neemt ze je mee op een mysterieuze trip. Ze overtuigt je subliminaal dat je dringend je lippen moet stiften. We strikken haar voor een shoot in een leegstaand pand in Antwerpen, waar ze op het appel verschijnt als full-on nineties kid. Witte crop top, witte jeans met olifantenpijpen, witte plateausneakers, speldjes in het haar en, hoe kan het ook anders, lipgloss. De Spice Girls waren er niks tegen. Ze zwaait en lacht ons toe:“Ik heb er zin in!”

Five Belgian Female Artists To Watch in 2019
INTO THE URBAN

This 20-year old singer has only released one track yet but her debut single ‘Lipgloss’ and the accompanying video were so captivating that we had to include Ruby Grace in this list. Floating between pop and soul she creates she creates an ethereal vibe and sound that will definitely have international appeal. Ruby Grace is currently working on new music and we have no doubt that 2019 will be a big year for her.